+7 916 611 55 25, +382 69 894 167, +382 69 488 709
dr-zobin@mail.ru
doctor.zobin@gmail.com

Qëndra jonë mjekësore, e themeluar në vitin 1996 nga psikiatri Mihail Zobin me mbështetjenshkencore dhe organizative të shkencëtarëve kryesorë të vendit profesorin Portnov A.A dheprofesoren Pyatnitskaya I.N, për shumë vite ka mbetur një nga qëndrat më të respektuara dhe me reputacion për trajtimin e të varurve nga droga në territorin e ish-Bashkimit Sovjetik.

Me vendndodhje në një park të bukur pyjor - një zonë piktoreske e pyjeve të rajonit Odincovo nëterritorin e spitalit ushtarak, vetëm një orë larg prej qëndrës së Moskës, Qëndra ka kapacitet përtë marrë dhe trajtuar pacientë me varësi prej drogës dhe alkoolit, shumë prej të cilëve kishingjithashtu sëmundje të tjera të ndërlikuara, atyre u është ofruar ndihmë terapeutike si dhembështetje familjarëve të tyre.

Efikasiteti i lartë i trajtimit të rasteve të rënda me varësi heroine, ka përcaktuar reputacioninprofesional të Qëndrës. Tek ne vijnë pacientë me rekomandimin e atyre që tashmë janë shëruardhe që kanë shpëtuar nga varësia e drogës. Eshtë zgjeruar dukshëm dhe gjeografia e ndihmës, filluan të vijnë pacientë nga ish-republikat e Bashkimit Sovietik dhe vendet e Evropës. Pas lajmeve në mediat e Jugosllavisë, Hungarisë, Republikës Çeke dhe vendeve të tjera për rezultatete trajtimit në Qendrën e Dr. Zobinit në Moskë, filluan të vijnë pacientë nga Gjermania, Zvicra, Austria e Greqia. Disa prej tyre u shoqëruan jo vetëm nga prindërit, por edhe nga mjekë personalapo profesionistë të ftuar nga institucione të specializuara mjekësore. Specialistët e programeveevropiane të terapive zëvendësuese, i kushtuan vëmendje faktit se pacientët që i ishin nënshtruarterapisë afatshkurtër në Moskë kishin ndaluar përdorimin e opioideve.

Në Zvicër, për shembull, është formuar një komunitet i tërë i pacientëve tanë të mëparshëm - "Veteranët e Moskës" - kështu e quajtën veten, madje formuan dhe simbolet e tyre.

Për më shumë se 20 vjet punë, Qëndra jonë nuk ka kryer asnjë fushatë reklamimi, gjë që nukështë tipike për klinikat private. Në të njëjtën kohë, kemi qëndruar vazhdimisht nën vëzhgimin emedias ruse dhe të huaj. Të gjitha programet televizive, raportet dhe artikujt e revistës tëmbledhura në faqen tonë të internetit ose në YouTube janë tregime të vërteta të pacientëve tanë, të treguara me zemër dhe me vet iniciativën e tyre.

Qëndra e Dr. Zobinit në Mal të Zi

Në vitin 2009, Qëndra Mjekësore e Dr. Zobinit, me ftesë të udhëheqjes së Malit të Zi, hapiKlinikën e saj në këtë vend, në qytetin e Kotorit.

Përgjat viteve të punës, në lidhje me kërkesat e praktikës së klinikës, vëllimi i kujdesit mjekësornë Qëndrën tonë është rritur vazhdimisht. Aktualisht, përveç sëmundjeve me varësi, ne u vijmënë ndihmë pacientëve me depresion, me çrregullime të sjelljes dhe psiqikës, me ankth, me çrregullime të gjumit, me sindromën e dhimbjeve kronike si dhe me devijime të tjera tëfunksionimit normal mendor.